Over Ons

"Consiglio Law. Dedicated to your legal interests."

ConsiglioLawConsiglio Law werd in januari 2015 opgericht door Pieter-Jan Termote, advocaat aan de Balie te Leuven. Pieter-Jan startte zijn carrière in oktober 2004 als advocaat aan de Balie te Brussel bij de internationale advocatenfirma Simmons & Simmons in het Corporate Department. Na één jaar vervoegde hij de Belgische advocatenassociatie Van Olmen & Wynant te Brussel waar hij zijn stage verder afwerkte en gedurende drie jaar deel uitmaakte van het team Ondernemingsrecht en Geschillen. Vervolgens kreeg Pieter-Jan de kans om zich aan te sluiten bij de praktijk Commercial Litigation van Lydian Lawyers te Brussel. Ook hier werkte hij gedurende drie jaar intensief mee aan de uitbouw van het departement en verhuisde Pieter-Jan ook mee naar het toen recent geopende kantoor van Lydian Lawyers te Antwerpen. Op dat ogenblik werd het Commercial Litigation Department van Lydian Lawyers gequoteerd als een Tier 1 kantoor door Legal 500.

In 2011 maakte Pieter-Jan de overstap naar het bedrijfsleven en ging hij aan de slag als Legal Counsel Western Europe bij de van oorsprong Duitse multinational Knauf Insulation. In deze functie was Pieter-Jan als solo jurist verantwoordelijk voor de juridische zaken in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië en nam Pieter-Jan ook de coördinatie van de wereldwijde merkenportefeuille van de multinational voor zijn rekening. Gedurende deze drie jaar zetelde Pieter-Jan tevens in het management team van de regio West Europa en was hij actief lid van het Instituut voor de Bedrijfsjuristen.

Na 10 jaar carrière als advocaat en bedrijfsjurist nam Pieter-Jan het roer zelf in handen en ging hij in 2015 over tot de oprichting van advocatenkantoor Consiglio Law. Het kantoor was aanvankelijk gevestigd in Overijse (arrondissement Brussel) en verhuisde in 2018 naar Sint-Pieters-Rode (arrondissement Leuven).

Pieter-Jan heeft een ruime ervaring opgebouwd in verschillende takken van het recht en behandelde met succes tal van dossiers. De focus van zijn praktijk richt zich op het ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. In die materies behandelt hij alle aspecten van geschillen en procedures, adviseert hij cliënten en redigeert hij diverse contracten en algemene voorwaarden.

Pieter-Jan spreekt en werkt vloeiend in het Nederlands, Frans en Engels. Hij spreekt ook Spaans en heeft een basiskennis van het Duits en het Italiaans.

Pieter-Jan behaalde zijn diploma als Licentiaat (Master) in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2003. Hij behaalde eveneens zijn Erasmus diploma aan de Universidad de Granada en een aanvullende diploma als Master of Laws (LL.M) aan King's College London in 2004. Meer details omtrent zijn opleidingen, ervaringen en skills treft u in zijn bijgevoegd curriculum vitae.
Download CV 

ConsiglioLaw

 

Diensten voor Cliënten

Consiglio Law focust op verscheidene aspecten van het ondernemingsrecht en het civiele aansprakelijkheidsrecht, onder meer:

Commerciële Contracten

 

Commerciële Geschillen

 

Invordering van Facturen

 

Insolventie

 

Vennootschapsrecht en Corporate Housekeeping

 

Aansprakelijkheid en Verzekeringen

 

Vastgoed en Huur

 

Structurering en Organisatie van Juridische Departementen

 

Het kantoor heeft doorheen de jaren een netwerk opgebouwd van contacten met advocaten in België voor andere rechtsmateries en in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland voor buitenlandse aangelegenheden.

 

ConsiglioLaw

 

Erelonen en Voorwaarden

Consiglio Law gebruikt verschillende methodes om het ereloon en de kosten te bepalen overeenkomstig het geldende wettelijke en reglementaire kader.
Gelieve contact op te nemen voor een persoonlijk voorstel.

De algemene contractsvoorwaarden van Consiglio Law kan u hier consulteren (pdf).
Download de privacy verklaring van Consiglio Law hier (pdf).

Download de algemene contractsvoorwaarden
van Consiglio Law
Download de privacy verklaring
van Consiglio Law

 

 

ConsiglioLaw

 

Samenwerking

Consiglio Law staat open voor verschillende vormen van samenwerking met confraters. Behoudens andersluidende schriftelijke afspraken zijn de algemene voorwaarden en standaard tarieven van Consiglio Law van toepassing.

Vervanging

Kan u een bepaalde zaak niet pleiten en wenst u zich te laten vervangen? Wij staan open voor afspraken omtrent vervanging voor pleidooien, op voorwaarde dat volledige informatie voldoende op voorhand wordt overgemaakt.

Verwijzing

Kan u in een bepaald dossier niet zelf optreden wegens belangenconflict of enig ander obstakel? Afhankelijk van de materie aanvaarden wij graag verwijzingen. Of vice versa: voor bepaalde gespecialiseerde materies verwijzen wij graag zaken door die wij zelf niet kunnen behandelen.

Freelance Opdrachten – Interim Opdrachten

Hebt u te veel werk en heeft u hulp nodig bij het opstellen van conclusies, contracten, adviezen? Wij staan open voor freelance opdrachten of interim opdrachten.


Samenwerking

Indien u beschikt over eigen cliënteel en minimum 15 jaar professionele ervaring, bij voorkeur in complementaire rechtsmateries, en u heeft interesse om een samenwerking te bespreken dan kan u ons steeds contacteren.

 

ConsiglioLaw

 

 

Contacteer Ons

CAPTCHA code

 


CONSIGLIO LAW

Pieter-Jan Termote - Advocaat